Vitaliteitstrajecten

Firma Vitaal staat voor uw (bedrijfs) vitaliteit. Persoonlijke aandacht om optimaal te werken aan leefstijl, bewegen, voeding en ontspanning.

Vitaliteittraject

Een vitaliteittraject bestaat uit een rust- en inspanningsmeting. Op basis van de meting wordt er een plan van aanpak gemaakt op de deelgebieden coaching, voeding en beweging.

Rustmeting: (link naar pdf)

  1. Vooraf wordt de intake gedaan en meten we de bloeddruk, lengte, gewicht, BMI, Vet % . spier/bot %, visceraal vet en saturatie. We verdiepen ons in de (sportieve) achtergrond en gestelde doelen in relatie tot de methode.
  2. Met behulp van een hartslagband meten we o.a. hartslag in rust, ademfrequentie, hartritme variabiliteit en het vermogen om te herstellen na fysieke inspanning.
4544870_l

Inspanningsmeting:  (link naar pdf)

  • Fietstest:
    De fietsbelasting begint laag en wordt iedere minuut zwaarder tot we genoeg informatie hebben of totdat de testpersoon aangeeft dat het te zwaar wordt. Daarna uitfietsen.
  • Hardlopen:
    Na een korte warming up en het vaststellen van de aerobe zone wordt er gestart met een start snelheid en deze zal trapsgewijs worden opgevoerd tot een sub maximale belasting. Hier meten we de inspanningsbelasting. Max. hartslag, aerobe drempel of omslagpunt en verzamelen we informatie voor je meest effectieve persoonlijke trainingszones.

De metingen worden verricht volgens de EC methode. De EnergyControl-Methode en apparatuur zijn wetenschappelijk getoetst.

Back to Top