Begeleiding bij aandoeningen

Begeleiding bij burn-out, vermoeidheidssyndroom, kanker, diabetes 2 en overgewicht.

Firma Vitaal begeleidt mensen volgens de EC methode. De EC methode richt zich op het verbeteren van de conditie door een combinatie van ademhalingsoefeningen, trainen op het juiste niveau, gezonde voeding en de juiste mindset. EC apparatuur en software meet en registreert het proces.
Door een EC inspanningstest te doen bij mensen met een burnout, vermoeidheidssyndroom, kanker, diabetes 2 en overgewicht, vinden we het niveau waarop het lichaam het meeste in balans is. Op dit niveau kan gesport worden. Na de training wordt ademtherapie gedaan om het lichaam in de relax stand te krijgen. Een ademhaling die past bij een relax stand is onmisbaar voor een goed herstel.

Trainen tijdens behandelingen tegen kanker

Tot voor kort was het ondenkbaar dat je kon gaan sporten tijdens een behandeling tegen kanker. Door de behandeling ben je niet fit en hangt je fitheid af van de fase van de behandeling.


Het niveau waarop je moet trainen zal wisselen. Met de huidige EC apparatuur kun je trainen op de vorm van de dag.

Sporten met overgewicht

Mensen met overgewicht en in een slechte conditie zijn niet in staat om vet te gebruiken voor inspanning. De training zal een aardige impact moeten hebben anders werkt het niet. Alle spieren moet weer aan het werk gezet worden, doen ze dat een tijdje dan leren ze weer vet te verbranden.
Inspanning op het juiste niveau, gecombineerd met gezonde voeding, geeft afvallen en daarna op gewicht blijven als resultaat.

Back to Top